Terug naar tafeltest

Help

Terug naar tafeltest

Inhoud:

  1. Omschrijving van het programma.
  2. Opstarten.
  3. Instellingen.
    1. De oefeningen bepalen.
    2. Controle en verwerking achteraf.
  4. Spelen
  5. Niet gevonden wat je zocht?

Omschrijving van het programma.

Deze tafeltest biedt de mogelijkheid om de tafels te testen. Zowel de maaltafels als de deeltafels. Je kan zelf kiezen welke tafels geoefend moeten worden. De instellingen bieden nog meer mogelijkheden:

terug naar inhoud

Opstarten.

Bij het opstarten van het programma wordt er gecontroleerd of dit de eerste keer is dat het op die computer geopend wordt. Als dat zo is, opent het instellingen venster. Er moeten dan eerst een aantal instellingen ingevuld worden voor er gespeeld kan worden. Meer info over de instellingen vind je verderop op deze pagina. Als de instellingen ingevuld zijn, krijg je een bericht dat er een leerling mag komen. Deze vult zijn naam in, klikt op OK of duwt op de entertoets en kan beginnen.

Heb je de instellingen al doorlopen op deze PC, dan worden die terug geladen vanuit een bestandje. Je krijgt dan onmiddellijk het bericht dat er een leerling mag komen. Via de link 'toon instellingen' in het naam-invul-venster kan je de instellingen nakijken en eventueel aanpassen.

Je kan dus perfect de instellingen klaar zetten en later op de dag terug naar de website komen en de leerlingen laten werken.

terug naar inhoud

Instellingen

Het opgeven van de instellingen gebeurt in twee schermen. In het eerste kies je de tafels, het aantal oefeningen en de weergave. In het tweede de controle, opvolging en verwerking achteraf. Meer details hieronder

De oefeningen bepalen

Duid het juiste vinkje aan om de soort tafels te kiezen.

Stel het aantal oefeningen in.

Bij het kiezen van de oefeningen worden alle mogelijke oefeningen in een reeks gestoken, en daar worden willekeurig oefeneningen uit gekozen. De gemaakte oefeneningen zitten niet meer in de reeks en worden dan ook niet meer aangeboden. Tenzij het aantal te maken oefeningen groter is dan het aantal mogelijke oefeningen. Als de reeks uitgeput is, wordt ze opnieuw gevuld met alle mogelijke oefeningen.

Bij het maken van het programma is er van het principe van een test uit gegaan. Foute oefeningen worden dus niet opnieuw aangeboden.

Kies de weergave van de oefeningen:

terug naar inhoud

Controle en verwerking achteraf.

Op dit scherm kan je aanduiden wanneer de controle moet gebeuren, hoe de leerling over zijn resultaat ingelicht wordt, en of je zelf op de hoogte gebracht wil worden van het resultaat.

Controle van de oefeningen.

Verwerking achteraf

Spelen

Klik in het instellingenscherm op start om de eesrste leerling te laten spelen. Nadat hij in het dialoogvenster op "ok" geklikt heeft, kan hij zijn naam invullen, op "start" klikken en proberen zo snel mogelijk zo veel mogelijk oefeningen juist te maken.

terug naar inhoud

Niet gevonden wat je zocht?

Gebruik dan dit formulier om me te contacteren.

Groetjes,

De tafeltestmachine